Ontslagen bij reorganisaties integer communiceren

Voor het eerst in jaren hebben veel communicatieprofessionals en HR-adviseurs te maken met reorganisaties met afstoting van bedrijfsonderdelen, het opgeven van taken en zelfs ontslag van medewerkers. Er is weinig kennis hoe interne communicatie het beste aangepakt kan worden in organisaties die voor de uitdaging worden geplaatst te krimpen.

Omgaan met ontslag
In een dagdeel gaan Nancy van der Vin, specialist op het gebied van de communicatie van verandering, en Inge Beckers, gespecialiseerd in marketing- en HR-communicatie, in op de interne communicatie bij reorganisaties die ontslag en ontslagdreiging met zich meebrengen.

Nancy: “Er is in Nederland weinig onderzoek gedaan naar de manier waarop je het beste kunt omgaan met fenomenen als ‘krimp’ en ‘ontslag’ in de interne communicatie. Je ziet dan ook veel bedrijven worstelen. Toch is er op grond van Amerikaans onderzoek veel te zeggen over hoe je de interne communicatie zó aanpakt dat medewerkers en aandeelhouders, ondanks het slechte nieuws, de noodzakelijke maatregelen aanvaarden.”

Inge Beckers, die direct belang van het onderwerp zag voor de leden van het HR-communicatie Netwerk, zet haar vakgenoten aan tot een professionele aanpak van reorganisaties met ontslag: “Dankzij bijvoorbeeld sociale media vervaagt tegenwoordig het onderscheid tussen intern en extern van organisaties. Dan is het zaak om ook bij een lastige boodschap als reorganisatie en ontslag goed voor het werkgeversmerk te zorgen. Met een krimpende arbeidsmarkt in het vooruitzicht zal elke werkgever immers een sterk Employer Brand nodig hebben. Ook als nu groei even niet mogelijk is.”

In deze workshop komen de deelnemers samen tot een plan van aanpak van de interne communicatie van ontslag en de dreiging van ontslag. Dit gebeurt aan de hand van de uitkomsten van onderzoek enerzijds en de beelden en ervaringen van de deelnemers anderzijds. Er is volop ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.

PROGRAMMA
9.30-09.45 ontvangst met koffie

9.45-10.05 bespreking van de casus

10.05-10.30 inleiding ‘Communicatie van reorganisatie met ontslag’

10.30-11.30 ronde tafelwerksessie plan van aanpak maken

11.30-12.00 conclusie en afsluiting

Wat? Workshop ‘Integer communiceren bij ontslag’
Wanneer? Donderdag 26 april, van 9.30 uur – 12.00 uur

Waar? The Hub Amsterdam (centrum Amsterdam)

Kosten? € 195,00 per persoon (inclusief BTW)

Meedoen?
De inschrijving voor deze workshop is inmiddels gesloten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie