De weg naar de Company Games!

Meer dan de helft van de ruim 8 miljoen werknemers in Nederland heeft het te druk om te sporten of heeft geen zin om te sporten. En dat terwijl sport een belangrijke bijdrage levert aan onder andere ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht. Sport & Zaken heeft de vitaliteit van werknemers in Nederland hoog in het vaandel staan en heeft de ambitie uitgesproken om de European Company Games naar Nederland (Gelderland) te halen.

Hoe krijg je werknemers in beweging?

Hiervoor ontwikkelt Sport & Zaken samen met sportbonden beweegprogramma’s voor bedrijven. De ultieme missie is om de sportparticipatie (nu 47%) onder werknemers substantieel en structureel te verhogen. Als stip op de horizon en om bedrijfssport op de kaart te zeten in Nederland willen ‘The Organizing Connection’ en ‘Sport & Zaken’ de games organiseren.

European Company Sport Games?!

De European Company Sport Games worden al sinds 1977 georganiseerd. De eerste editie was in Eindhoven. Philips was de grote initiator. Sport was voor Philips destijds een belangrijk bindmiddel om werknemers die uit heel Nederland kwamen te verbinden. Het evenement is sindsdien elke twee jaar georganiseerd en is uitgegroeid tot een evenement met gemiddeld 6.000 werknemers uit meer dan 20 landen en 20 verschillende sporten. Ieder op z’n eigen niveau. De ontmoeting en de verbinding door middel van sport staan centraal, topsport kun je het niet echt noemen.

Wat is de impact?

De Company Games hebben een grote economische impact op de regio. 6.000 werknemers verblijven een kleine week in Gelderland. Om die reden zijn de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem belangrijke supporters van het bid. Met andere gemeentes zijn we in gesprek. Het evenement is te groot om alleen op Papendal te organiseren.

Beslissing

Op 5 juni 2016 presenteren wij het bid op Palma de Mallorca. Onze concurrenten zijn Bordeaux en Palma de Mallorca. Nog dezelfde dag wordt er gestemd door de diverse landen. Dan weten we of de Company Games van 2021 in Gelderland georganiseerd gaan worden en daarmee de bedrijfssport in Nederland verder op de kaart te zetten.

Blog geschreven door Eric van der Veen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie