Hoe je HRM ‘leuker en makkelijker’ maakt met software

Met HRM software automatiseer je HRM taken en maak je dit makkelijker en leuker. Het biedt namelijk een aantal handige functies waarmee je veel tijd kan besparen op (repeterende) administratieve taken. Dit maakt jouw werk niet alleen eenvoudiger, maar ook dat van je collega’s.

Met deze handige HRM software functies, maak je al je HR-werkzaamheden eenvoudiger!

Digitaal personeelsdossier

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het personeelsdossier van medewerkers. Bovendien zijn werkgevers ook wettelijk verplicht om bepaalde gegevens over werknemers te documenteren. Het is dus van belang als werkgever om een personeelsdossier bij te houden en dit is vaak een lastige en tijdrovende klus.

Door middel van HRM software kan je in één oogopslag zien welke informatie van medewerkers nog niet compleet is. Hierdoor hoef je dus niet per medewerker alle documenten bij langs te gaan om te checken of alles beschikbaar is. Door een handige zoekfuncties ben je ook nooit lang op zoek naar de juiste informatie van medewerkers. Hierdoor heb je binnen een handomdraai de juiste contracten, loonstroken, beoordelingen of gespreksverslagen van medewerkers gevonden.

Daarnaast is met HRM software alle belangrijke HR informatie altijd online beschikbaar via een beveiligd portaal. Dit betekent dat je zelfs via je mobiele telefoon makkelijk informatie kan raadplegen van medewerkers. Met een digitaal personeelsdossier staat alle informatie op één plek. Hierdoor loop je niet meer het risico dat medewerkers informatie op hun eigen schijf opslaan.

Employee Self Service (ESS)

De meeste tijdbesparing voor het beheren van het personeelsdossier gebeurt met Employee Self Service (afkorting: ESS). Hiermee worden medewerkers en managers namelijk op een laagdrempelige en eenvoudige manier betrokken bij veel administratieve taken van het personeelsdossier. ESS betekent dat werknemers zelf enkele operationele taken overnemen. Bijvoorbeeld het aanvragen van verlof, het melden van verzuim, het indienen van declaraties of het aanpassen van persoonlijke informatie. Dit doen medewerkers via een eigen online portaal die ook via een app te benaderen is. Hierdoor neem je veel administratief werk uit handen van de HR-afdeling.

Manager Self Service (MSS)

Manager Self Service is bijna hetzelfde als ESS maar dan voor de managers. Met MSS worden operationele taken overgenomen door werkgevers of managers. Bijvoorbeeld het goedkeuren van verlof en declaraties.

Onboarding

Veel bedrijven hebben nog geen beleid voor het verwelkomen van nieuwe medewerkers bij een organisatie. Hierdoor hebben veel medewerkers moeite met het integreren in een bedrijf. Een HR systeem beschikt over onboarding functionaliteiten waarmee je medewerkers wegwijs maakt in de nieuwe werkomgeving en in zijn of haar rol binnen het bedrijf. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat alle praktische zaken zijn geregeld binnen het bedrijf, maar ook dat een medewerker zich thuis gaat voelen en zich betrokken voelt bij de activiteiten van het bedrijf.

Welke HRM software is voor mij geschikt?

Om de juiste HRM software te kiezen is het handig om een digitale keuzehulp te doorlopen. Na het doorlopen hiervan weet je precies welke HRM software voor jouw bedrijf geschikt is.

Wil je graag een volledig beeld van alle HRM software op de markt hebben? Raadpleeg dan dit overzicht van HRM software.

Deze gastblog is geschreven door Sjaak Schokker en Auke Westra van SoftwareWatcher, een onafhankelijke oplossing voor bedrijven om bedrijfssoftware te zoeken, te vergelijken en te selecteren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie