Inspiratielunch ideeënproeverij ‘Vitaliteit op de werkplek (in Corona tijd)’

Om 12.00 uur was het zover: mijn eerste online inspiratielunch met geïnteresseerden en leden van HR & Communicatie. De deelnemers werkten in verschillende sectoren: zorg, onderwijs, non profit en bedrijfsleven.
Het programma was interactief met een mix van theorie en oefeningen gevolgd door een korte discussie waarin we onze ideeën en ervaringen deelden.
Na een korte introductie en het inventariseren van de ontspanningsactiviteiten van de deelnemers gingen we bij onszelf na hoe vitaal we nu eigenlijk zijn. Opvallend bij de inventarisatie was dat de medewerkers voldoende lichamelijke activiteiten beoefenden zoals wandelen, tennissen en yoga. Er was minder aandacht en tijd voor mentale ontspanning, anders gezegd: je hoofd leegmaken.

De deelnemers gaven gemiddeld een 7 voor hun persoonlijke vitaliteit.

Na een aantal fysieke ontspanningsoefeningen die je (met je team) makkelijk achter je bureau kunt doen zoomden we in op mentale ontspanningsoefeningen. De aandacht ging vooral uit naar ademhaling, mindfulness en meditatie. Een aantal deelnemers bleken echt tot rust te komen.

Ik vond het leuk dat iedereen de oefeningen goed volgde en participeerde in de discussie. Enkele onderwerpen die we bespraken: het energiek (vitaal) maken en houden van teams en het bespreekbaar maken van vitaliteit. Mooi om te horen hoe een aantal bedrijven vitaliteitsprogramma’s inzetten voor hun medewerkers.
Duidelijk is dat een gezonde leefstijl een goede basis biedt voor een vitaal leven en duurzame inzetbaarheid. Begin bij jezelf en betrek je team/collega’s. Organisaties investeren steeds meer in duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Het verankeren van vitaliteit in de bedrijfscultuur is nog wel een uitdaging.

Benieuwd naar een ontspanningsoefening?

Neem een kijkje op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/c/Vitaliteit360Nl/videos voor ademhalingsoefeningen en meditatie.

Je kunt ook rechtstreeks contact met mij opnemen via gladys@vitaliteit360.nl
Iedereen bedankt voor deelname!

Met vitale groet,
Gladys

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie