Open brief aan leidinggevend Nederland

Om me heen zie ik zoveel mooie mensen die zulke waardevolle dingen doen! Die keuzes maken buiten de gebaande paden, omdat zij hun hart volgen. Zij laten alles wat hen drijft bij elkaar komen, door zich los te maken van de standaard.

Chief Happiness Officer

Neem Evelien Veenman, Chief Happiness Officer: haar rol heeft ze zelf gecreëerd, met wie zij is. Ze vervult een belangrijke functie binnen het IT-bedrijf waar ze werkt. Ze nam deel aan mijn workshop personal branding & werkgeluk. Dit heeft haar geholpen nog meer tot de kern te komen van wat haar drijft, zodat zij haar collega’s nóg beter kan helpen.

Gastvrijheid in de organisatie

Een andere topper is Marjolijn Vlug. Met haar hospitality-achtergrond is zij uiteindelijk als HR-adviseur gaan werken. Haar mooie missie als zelfstandig HR business partner richt zich op werken aan interne gastvrijheid bij bedrijven. Zij helpt directeuren en HR-managers die snappen dat het toegevoegde waarde heeft om gastvrij om te gaan met medewerkers.

Ogen openen

Leidinggevenden in organisaties die niet snappen waar ik het over heb, wil ik hiermee in het bijzonder aanspreken. Er wordt zoveel geschreven over de groei van het aantal ZZP-ers in Nederland, maar lang niet iedereen is op zoek naar het echte ‘ondernemerschap’ met alles wat erbij komt kijken. Veel mensen zijn op zoek naar een plek bij een organisatie waar ze ondernemend kunnen zijn. Waar ze hun talenten écht kunnen inzetten, volledig, zonder concessies. En ik geloof dat het kan. Hiervoor moeten meer mensen in bedrijven hun ogen open doen!

Heb lef

Werkgevers en leidinggevenden, zie wat er gebeurt: de wereld verandert in rap tempo. Verdiep je in de maatschappelijke beweging die op dit moment gaande is. Probeer niet koste wat het kost controle te houden of het oude te handhaven, omdat je bang bent voor échte vernieuwing. Verschuil je niet achter methodes en modellen. Beweeg mee, heb vertrouwen, empower jezelf en geef je collega’s de kans om dit ook te doen.

Aandacht

Heb aandacht voor werkgeluk, ontwikkel gastvrijheid en wees klantgericht, zowel naar buiten als intern in de organisatie. Dan zullen mensen hun ondernemerschap en al hun waardevolle talenten inzetten vóór het bedrijf. Dan gaan er geweldige dingen gebeuren, die echt tot duurzame resultaten leiden.

Inspiratielunch 24 augustus

Laten we hier met elkaar over in gesprek gaan! Schuif bijvoorbeeld aan bij de werkgeluk inspiratielunch op donderdag 24 augustus. Je bent van harte uitgenodigd.

Foto: Flickr,Ecriture Infinie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie