Recruitment en MVO: een prima combinatie

Veel mensen denken bij recruiters niet direct aan een beroepsgroep met maatschappelijk verantwoorde inborst. Voor recruiters en executive searchers tellen toch alleen prestaties en geld? Om dat misverstand uit de wereld te helpen en vooral om AMREF Flying Doctors te steunen, verzamelen recruiters en executive searchers uit heel Nederland zich op 2 september aanstaande in Zandvoort. Daar vindt dan namelijk het benefietevenement Recruiters on the beach plaats.

Benefiet

Tijdens Recruiters on the beach (te volgen via #ratb) zal niet als gebruikelijk het slim netwerken en headhunten voor opdrachtgevers centraal staan. Nee, deze keer draait het vooral om AMREF Flying Doctors. Zij brengen gezondheidszorg naar moeilijk begaanbare gebieden in Afrika. De noodzaak om hier iets aan te doen en de ambities van AMREF Flying Doctors waren voor medewerkers van Amsterdam RAI reden om op de fiets te stappen. Een team van twaalf koerst eind oktober door Kenia om hulpprojecten te bezoeken en geld in te zamelen voor AMREF Flying Doctors. Meer informatie is te vinden op twitter en op www.raifietstvooramref.nl.

Goede wil

Omdat recruiters een aantal dingen bijzonder goed kunnen (netwerken, organiseren en – vooruit – borrelen) kan Recruiters on the beach ongetwijfeld flink bijdragen aan het geld dat samen met de RAI-fietstocht naar AMREF gaat. Verder is het natuurlijk erg nuttig om als beroepsgroep goede wil te tonen en bij te dragen aan een MVO-project als ‘RAI fietst voor AMREF’. De match tussen recruitment en MVO moet naar mijn idee namelijk vaker worden gemaakt. Laat dit evenement daartoe een aanzet zijn! Voordat het september is (en hopelijk de zon wel schijnt) zet ik mij in om zoveel mogelijk mensen uit het recruitment-vak richting het strand van Zandvoort te krijgen. Wie doet er mee?

Blog geschreven door Dennis Huijzers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie