Samen weten we steeds meer, individueel steeds minder

Half oktober plaatste ik in verschillende LinkedIn groepen de oproep ‘Welke afdeling kan zich het beste ontfermen over het Employer Brand? A) Marketing B) HRM C) Corporate communicatie’. Het werd een levendige discussie. Aan de bijdragen las ik af dat dit een onderwerp betrof wat leeft, en waar ook veel vakgenoten ‘iets’ over vinden.

Interessant om te lezen hoe collega’s van HRM (13%) en Corporate Communicatie (30%) menen dat het sowieso bij hun vakgebied dan wel afdeling hoort. Helemaal niemand stemde voor Marketing. Het gros van de vakgenoten vindt dat het Employer Brand een gezamenlijke verantwoordelijkheid betreft (57%) wat ook door een gezamenlijk initiatief opgepakt moet worden.

Ik hoef mijzelf de vraag niet te stellen, ik heb juist van deze mooie combinatie een deugd en mijn beroep gemaakt en voel mij thuis bij alle drie de bloedgroepen. Maar voor organisaties is het een ander verhaal. Alles draait om samenwerken en samen communiceren. Hoe kunnen verschillende disciplines constructief samenwerken, zowel op voldoende strategisch als op operationeel niveau? Deze vraagt boeit mij. En omdat ik mij inzet voor organisaties ga ik zelf de samenwerking aan.

Samen met René Ravestein, directeur van het bureau Ravestein & Zwart, ben ik initiatiefnemer van HR-communicatie. Wij bieden professionals een platform met als doel de interactiviteit tussen vakgenoten te bevorderen, kennis te delen en te streven wij naar een inspirerende verbinding tussen de vakgebieden HR en Communicatie.

Aansluiten kan nu al via de LinkedIn Group HR-communicatie. In november verschijnt onze eerste nieuwsbrief. Laat je interesse weten via de website www.hr-communicatie.nl. De resultaten van deze poll, in een artikel gevat, publiceer ik hierin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie