‘Komt dit van het MT of is er over nagedacht?’

De CEO sluit de aankondiging van het veranderprogramma vol overtuiging af: ‘We gaan er samen iets moois van maken, ik reken op jullie!’ Maar bij de koffieautomaat hoor je collega’s zeggen: ‘Het waait vanzelf wel weer over. Zo ging het bij de vorige verandering ook.’ Anderen gaan in de weerstand, gaan onopvallend saboteren of zijn verandermoe.

Verandering succesvol leiden

Een organisatie verandert pas als haar medewerkers veranderen. Medewerkers zijn best bereid om te veranderen, als ze daarin mee kunnen denken. Als ze het tempo van de gewenste veranderingen kunnen bijbenen. En als ze begrijpen waarom het noodzakelijk is om op een andere manier te werken. Hoe leiders hun mensen meenemen, is essentieel voor het wel of niet slagen van een veranderproject. Is er voldoende aandacht voor de menselijke kant en gedragskenmerken? Ben je alert op signalen van verandermoeheid, of ligt jouw focus op de deadline die je probeert te halen? In de ideeënproeverij over hoe je ‘Verandering in een organisatie stimuleert’ ontdekken we welke factoren die verandering eerder tegenhouden dan versnellen. Herken je ze in jouw organisatie? En hoe kun je dan wel succesvol veranderen?

26 oktober tussen 12-14 uur bij Bex*communicatie in Eindhoven:
Ideeënproeverij over hoe je veranderbereidheid in een organisatie stimuleert

Anke van Gogh, specialist op het gebied van verandercommunicatie, vertelt in deze ideeënproeverij hoe zij organisaties helpt in verandertrajecten. Aan de hand van boeiende cases gaan we in dialoog over hoe verandermoeheid ontstaat en praktische oplossingen om veranderoptimisme te stimuleren. Anke deelt succesvol gebleken interventies om de communicatie rond verandering te verbeteren en het draagvlak te vergroten. Na deze lunch-kennis-sessie ga je naar huis met 10 concrete tips om succesvoller te veranderen. Ben je in jouw organisatie betrokken bij veranderprojecten en geïnteresseerd in het verkennen van effectieve strategieën voor verandercommunicatie? Dan is deze lunchsessie op locatie bij Bex* Communicatie in Eindhoven een waardevolle ervaring die je niet wilt missen!

Laat snel weten dat je komt

Bestel een kaartje voor deelname. Community-leden kunnen GRATIS aan deze HR & Communicatie kennissessie deelnemen. Niet-leden betalen €50,00 (excl. BTW). Ben je plotseling niet in de gelegenheid te komen? Geen probleem dan kom je gewoon een volgende keer. Word communitylid van HR & Communicatie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie