Werkstress data rapport: energiebronnen en stressoren tijdens coronacrisis
De veranderingen in onze leefwereld gaan sneller dan ooit. Dat was natuurlijk al een tijdje zo, maar sinds de uitbraak van het coronavirus schipperen mensen en organisaties continu tussen een toestand van onzekerheid-zekerheid, proactiviteit-waakzaamheid, verantwoordelijkheid-vrijheid en eenzaamheid-verbinding. Om die wisselingen het hoofd te bieden putten we uit fysieke en mentale energiebronnen. Maar kunnen we onze energie snel genoeg aanvullen voordat de reserves opraken? En welke invloed heeft dit op ons werk en welzijn?
Vele recente onderzoeken van o.a. TNO, CNV en onze eigen 2DAYSMOOD Crisis Monitor laten zien dat we in de gevarenzone zitten als het gaat om burn-outs. We hebben te maken met hogere cijfers van werkstress, overwerken, mentale klachten en verzuim, en lagere cijfers van energie en werkplezier. Hoe zwaar moeten teamleiders, HR managers of werkgevers hier aan tillen?
In het Werkstress data rapport analyseren we de ontwikkelingen van emoties van werknemers tijdens de crisis:
- Hebben we in 2020 te maken met dezelfde pieken en dalen als in 2019, of zijn de uitschieters van stress extremer?
- We zoomen ook in op de meest voorkomende oorzaken van werkstress: welke factoren geven ons stress of juist energie?
- En hoe verhouden stress, werkdruk en thuiswerken zich met elkaar?
Op basis van onze geaggregeerde data uit 3.500 wekelijkse enquêtes naar medewerkers en managers uit meer dan 50 organisaties in Nederland trekken we conclusies. We sluiten af met aanbevelingen van onze werkgeluk experts en een proactieve werkdruk checklist (of online meting) als bonus.
Download hier het Werkstress Data Rapport en doe je voordeel met de analyses van 2DAYSMOOD!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!