Inspiratie voor juli om je interne communicatiekanalen gevuld te houden

Het is komkommertijd. Iedereen is bezig met plannen maken voor de vakantie, als je collega’s niet al op vakantie zijn. In juli kan het daarom erg lastig zijn om je interne communicatiekanalen goed gevuld te houden met relevante en leuke berichten. Daarom hebben we bij MediaMyne de koppen bij elkaar gestoken en een aantal bijzondere dagen geselecteerd die jou inspiratie kunnen geven voor jouw interne communicatie. Voor jou geen komkommertijd dit jaar!

2 juli Nationale Comic Sans dag

Op 2 juli is het Nationale Comic Sans dag. Het in 1994 door Microsoft geïntroduceerde lettertype is misschien wel het meest spraakmakende lettertype ooit! Het lettertype is ontworpen als een casual lettertype voor informele documenten en is gebaseerd op de vaak handgeschreven lettering in tekstballonnen van stripverhalen.

Ben jij net als wij ook nog steeds fan van dit olijke lettertype? Dan mag je deze vandaag ongestraft uit je toetsenbord toveren om zo jouw berichten van een luchtig accent te voorzien. Daarna wel snel weer opbergen natuurlijk…

17 juli Wereld Emoji dag 🎉

En we blijven nog even hangen in de vrolijke lettertypes. Op 17 juli is het namelijk Wereld Emoji Dag. De eerste emoji is in 1998 gemaakt door een Japanner. Inmiddels worden er wereldwijd per dag meer dan 👉🏽 6 miljard emoji’s verstuurd.

Gebruiken jullie ook emoji’s in jullie interne communicatie? Of is dat ‘not done’? Met een emoji kun je een standaard bericht net wat 💜 opvallender maken. Met de enorme keuze aan verschillende emoji’s en iconen die je tegenwoordig kunt gebruiken, kun je bijna iedere boodschap wel van een visueel tintje voorzien. Ook de wat serieuzere.

Het makkelijkste is natuurlijk om vandaag zoveel mogelijk emoji’s te verwerken in je interne communicatie. Maar leuker is het misschien nog wel om vandaag een emoji die staat voor jouw organisatie te introduceren. Wat is jullie emoji? 🤩

19 juli Offerfeest

Op 19 juli begint het Islamitische Offerfeest. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de Islamitische kalender. Iedere moslim die er geld voor heeft, slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap.

Zijn er veel collega’s die het Offerfeest vieren? Dan is het een goede dag om even bij stil te staan in de interne communicatie. Wens iedereen een mooi Offerfeest (Eid Mubarak), vraag hoe iedereen dit feest gaat vieren dit jaar en deel wat foto’s van collega’s.

23 juli t/m 8 augustus Olympische Spelen

We hebben er een jaar langer op moeten wachten dan gebruikelijk en het was nog lang onzeker of het wel door kon gaan, maar eindelijk is het zover, Tokyo staat op het punt van losbarsten. Meer dan 11.000 atleten verzamelen zich om de medailles te verdelen. In totaal staan 339 disciplines op het programma verdeeld over 33 sporten.

Dit sportevent is de ideale inspiratiebron voor jou interne communicatie deze maand. Leef mee met de sporters, organiseer jullie eigen Olympische Spelen of vier bedrijfssuccessen, zoals Olympische medaillewinnaars hun medaille vieren. Er zijn talloze leuke manieren te verzinnen om in te spelen op de Olympische Spelen.

30 juli Dag van de Systeembeheerder

De printer doet het niet? Of je laptop maakt net zoveel lawaai als een stofzuiger? Ik durf te wedden dat het telefoonnummer van Systeembeheer tot de meest gedraaide nummers in jouw organisatie behoord. Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten en dat doen we dit jaar op 30 juli.

Op de Dag van de Systeembeheerder mag je jullie systeembeheerder uitgebreid bedanken voor al het harde werk. Of je verontschuldigen voor al die keren dat je gefrustreerd aan de telefoon hing. Aan jou de keus!

 

Zomervakantie

Vakantie in eigen land, het buitenland of toch een staycation? Waar gaan jouw collega’s voor? In deze tijd van vaccinatiepaspoorten, toegangstesten en mondkapjes is de vakantie toch net even anders dan normaal.

Zorg dat jouw collega’s goed voorbereid op reis gaan met jullie reisadvies. Deel welke afspraken binnen de organisatie gelden over verplichte thuisquarantaines en andere reisgerelateerde maatregelen.

En vergeet vooral niet om als iedereen weer terug is wat leuke vakantiekiekjes te delen Misschien kun je zelfs een landkaart maken met daarop waar iedereen geweest is?

Heb jij inspiratie gevonden in dit artikel? Welke bijzondere dagen ga jij gebruiken voor jou interne communicatie deze maand? 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie