Profilering van gezonde arbeidsorganisatie

Na het succes van de eerste uitreiking zal de Gezondheidsaward op 3 oktober a.s. opnieuw worden uitgereikt aan een organisatie in de regio Zuidoost-Nederland die het thema gezondheid het meest efficiënt en effectief inzet om organisatiedoelstellingen te realiseren. Het is de bedoeling dat de Gezondheidsaward op termijn in meerdere regio’s wordt uitgereikt. De Gezondheidsaward stimuleert bedrijven die gezondheidsbeleid structureel inbedden in hun bedrijfsvoering. Hoe kan jij of jouw organisatie dit initiatief ondersteunen?

a. Nomineer een organisatie

De Gezondheidsaward 2013 wordt op 3 oktober 2013 opnieuw uitgereikt aan een organisatie in de regio Zuidoost-Nederland die het thema gezondheid het meest efficiënt en effectief inzet om organisatiedoelstellingen te realiseren. Nomineer nog deze maand een bedrijf in de regio Zuidoost-Nederland.

b. Check hoe gezond je eigen organisatie is

Wil je weten in hoeverre jouw eigen organisatie zich voldoende focust op gezondheid? Vraag dan de kosteloze QuickScan aan. Na het invullen ontvang je een mail, met scores voor zowel de huidige als de gewenste situatie.

c. Word ambassadeur van de Gezondheidsaward

Word ambassadeur van de Gezondheidsaward en attendeer andere professionals op dit initiatief. Stuur deze blog door of besteed er aandacht aan via je eigen (sociale) media.

Externe oriëntatie

De Quickscan is gebaseerd op de health balanced scorecard en geeft inzicht in hoe een bedrijf het thema gezondheid inzet om organisatiedoelstellingen te realiseren. Er wordt gemeten hoe een organisatie haar aandacht verdeelt over vier domeinen: Financiën, Interne processen, Externe oriëntatie en Ontwikkeling. Het onderdeel externe oriëntatie is extra interessant voor professionals in domein van HR en communicatie. Als je dan een gezonde organisatie bent, hoe maak je dat dan duidelijk aan de rest van de wereld? Hoe zet je gezondheid in als onderdeel van je employer branding?

Uitreiking bij Interpolis

De uitreiking van de Gezondheidsward vindt op 3 oktober plaats in Tilburg, op het hoofdkantoor van Interpolis.

1 antwoord
  1. René Ravestein
    René Ravestein zegt:

    Vorige week donderdag 3 oktober is de winnaar bekend geworden. De vier kandidaten moesten zich presenteren, daarbij mede geholpen door wervende video’s van HR-communicatie lid Timo Vorstenbosch (https://hr-communicatie.nl/leden/timovorstenbosch/). Uiteindelijk kwam Marel Stork Poultry Processing uit Boxmeer als winnaar van de Gezondheidsaward 2013 uit de bus. Mede dankzij de manier waarop zij zowel HR als Communicatie inzetten! Binnenkort meer hierover op hr-communicatie.nl.

    Zie ook http://www.gezondheidsaward.nl

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie