Poll: wat zijn de beste employer brands in de zorg?

Als communicatie- en HR-professional kun je haast niet meer om employer branding heen. Welke zorgorganisaties vind jij hierin excelleren? We horen het graag van je, als input voor een wetenschappelijke casestudy.

Het begrip employer branding wint snel aan populariteit. De krapte op de arbeidsmarkt neemt immers alleen nog maar toe. Dat betekent niet dat employer branding alleen gaat over het werven van nieuwe medewerkers. Nee, vrij vertaald gaat employer branding over de kunst om vanuit de essentie van het merk (lees: de belofte en de rationale daarachter) een krachtige vertaling te maken naar de propositie als werkgever. Een propositie die ‘buiten’ zorgt voor een unieke en aanlokkelijke plek op de arbeidsmarkt en ‘binnen’ zorgt voor een cultuur die de merkwaarden levend houdt. Talent aantrekken én vasthouden dus.

Herkenbare, betekenisvolle en contextrijke waarden

Dat vraagt meer dan een geslaagde communicatiecampagne. Goede employer brands zorgen ervoor dat de merkessentie een vertaling kent in waarden die herkenbaar en betekenisvol zijn en passen in de context van het werk. Die waarden vormen zo de ‘merk-ankers’ in de interne cultuur en tegelijk waardevolle haakjes voor de communicatie.

Unieke en onderscheidende propositie

Zo vormt de werving geen windowdressing met loze kreten of een etalage van arbeidsvoorwaarden, maar een unieke en onderscheidende propositie voor talent. Een propositie die vooral naadloos aansluit bij de kracht van de interne cultuur. Employer branding is daarmee geen ‘communicatiekunstje’ maar een discipline die hechte samenwerking vraagt van communicatie, management en HR.

Best practices

We zijn op zoek naar best practices in de zorg. Waarom daar? Omdat deze branche kampt met zowel een slecht imago als een grote personeelsbehoefte. Organisaties die er desondanks in slagen een sterk employer brand neer te zetten, verdienen een podium. Daarom horen we graag jouw mening als inside professional. Welke zorgorganisatie slaagt er, naar jouw idee, het beste in om dit proces van attraction & retainment vorm te geven? Is dat de beste campaigner? Of is dat de organisatie waar sprake is van een ijzersterke interne merkcultuur? Geef ons je mening.

Naar de poll

De input wordt gebruikt voor een wetenschappelijke case studie van drie tot vijf best practices in het kader van de masterthesis van EURIB, uitgevoerd door Erik Lelieveld, strategisch adviseur bij Gloedcommunicatie. De resultaten worden natuurlijk ook gedeeld op dit platform.

Foto: David Billings / Unsplash
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie