Hoe voer je een humane dialoog?

CircleLytics is het modernste instrument om de intelligentie en creativiteit van (grote) groepen medewerkers te ontsluiten en om – afhankelijk van hoe je het toepast – groepen te activeren, aligneren, laten samenwerken, bewust te maken of te motiveren. 

Wil je een breedgedragen advies geven als HR- of communicatieprofessional? Voer eerst een humane dialoog met je medewerkers, waarin je digitale middelen – zoals de inzet van CircleLytics – inzet voor het vergaren van collectieve intelligentie.

CircleLytics is niet sociaal, wél humaan

Mensen kopiëren elkaar en tonen sociaal-wenselijk gedrag (dit heet herding & flocking). Dit beperkt de waarde van fysieke bijeenkomsten ingrijpend, ook al is iedereen gewend deze bijeenkomsten te houden. Herding & flocking wordt verergerd als ‘psychological safety’ niet geborgd is. Medewerkers zullen altijd vermoeden bij een bijeenkomst dat de baas erachter kan komen wat gezegd wordt en houden hier rekening mee. Daarom houd ik een sterk pleidooi voor anonieme interactie. Online fora zoals Yammer, LinkedIn groepen, Slack etc. zijn ongeschikt als je inzichten wil vergaren bij medewerkers voor betere besluitvorming, juist omdat ze het ‘like’ gedrag van anderen tonen, doorgaans zelfs met foto en naam van de gever van de like erbij.

Theory of Mind

Mensen lezen aantoonbaar tussen de regels door, zowel in een offline (lichaamstaal) als in een online (alleen teksten zien) situatie. Het argument om liever persoonlijk dan virtueel contact te maken omdat daar zoveel meer uitkomt, is vooral emotioneel en gewenning, maar niet langer rationeel. Een fysieke bijeenkomst kent ingrijpende beperkingen, is niet schaalbaar, niet plaats onafhankelijk, noch inclusief.

Wil je een moderne en bovenal sociale dialoog voeren dan moet het geborgd zijn dat iedereen evenveel aan het woord is, met hetzelfde stemvolume, op een gestructureerde manier, naar elkaar luistert in gelijke mate en het brein enkele dagen de tijd krijgt om nieuwe inzichten van anderen te verwerken. CircleLytics borgt dit allemaal.

Wil je ontdekken wat CircleLytics voor jouw organisatie kan betekenen? Neem rechtstreeks contact op met Maurik Dippel.

Bronnen:

 

Leestip! >

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie