De inclusieve werkplek komt steeds dichterbij

Wij willen graag een afspiegeling zijn van de samenleving. Mooie zin! Mooi streven ook. Regelmatig te lezen op menig website of werken-bij-site. Maar met het opschrijven van deze zin ben je er natuurlijk niet.

De inclusieve werkplek

Hoe bewust reageren en acteren organisaties op ongelijkheid op de arbeidsmarkt? Hebben organisaties – die stappen hebben gezet met diversiteitsbeleid – effectieve vorderingen gemaakt en daadwerkelijk een inclusieve(re) werkplek gecreëerd? Naast beleid zijn we natuurlijk op zoek naar activiteiten die onbewuste racistische structuren indammen en ervoor zorgen dat organisaties meer divers en inclusief worden.

Diversity, Equity & Inclusion (DEI) is belangrijk en urgent omdat..

In onze verkenning vanuit het HR & Communicatie kennisthema van 2021 ‘duurzaam werkgeverschap’ komt diversiteit en inclusie sterk naar voren. Vlak voor de zomer bespraken we enkele tussenresultaten van ons onderzoek. Wat vooral opvalt is dat iedereen het belangrijk vindt, weet dat ze hierover nog veel moeten leren, maar niet weet hoe of waar te beginnen. En precies dit, maakt het thema lastig en ongrijpbaar.

Dit is het onderwerp waar we nog het meeste over te leren hebben. Laten we inzichten delen en een goede aanpak ontwikkelen. Dé organisatie met een succesvol een DEI-beleid creëert grote maatschappelijke en menselijke impact.

Wat voor een prachtige organisaties zouden er bestaan als ieder mens welkom is?

Dat een baan passend is door gedeelde waarden en ambities tussen werkgevers en medewerkers. Dat er organisaties zijn waar iedereen op een unieke manier zijn of haar talenten kan inzetten, elkaar kan inspireren en het beste wil bereiken.

Tijdens de online ideeënproeverij van komende vrijdag gaan wij graag met jullie in gesprek over dit boeiende vraagstuk: diversiteit en inclusie. RSVP snel je kaartje voor deelname. Na je reservering ontvang je de Zoom-uitnodiging. Deze sessie is voor communityleden van HR & Communicatie gratis!

Fotocredits: Gemma Chua-Tran, Unsplash
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie