Hoe ziet de transformatie van HR in het onderwijs eruit?

Wil je in één dag op de hoogte worden gebracht van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt, HR-beleid en de toekomst van HRM in Onderwijs? Bezoek dan het Jaarcongres HRM & het Onderwijs op dinsdag 22 november 2022 in het Congrescentrum 1931, ‘s-Hertogenbosch. HRM & het Onderwijs is al 12 jaar het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs.

Transformatie van HR in het onderwijs

De huidige crisis en transformatie van het onderwijs brengt vele onzekerheden met zich mee en vragen om een wendbare, aantrekkelijke arbeidsorganisatie. Juist nu zien we verbinding en kansen rond de inzet van digitalisering, de flexibele inzet van personeel, de ontschotting tussen afdelingen en scholen en het ontstaan van nieuwe (regionale) samenwerkingsvormen. Hoe blijven we in beweging waarbij we kwaliteit van het onderwijs borgen? Hoe krijg je meer zicht en grip op de complexe arbeidsmarkt en organisatievraagstukken voor nu en in de toekomst?

Professionalisering, afstandsonderwijs, regionale aanpak personeelstekort, de docent van de toekomst strategische personeelsplanning, mobiliteitsvraagstukken, flexibilisering en vakmanschap staan nu met stip op de strategische HR agenda. Hoe zorgen we ervoor dat we deze beweging vasthouden, niet terugvallen in ‘oude patronen’ en juist in deze tijd continue wendbaar blijven als onderwijsorganisatie, maar ook als team en individu.

Deze veranderende onderwijsomgeving vraagt steeds meer om verankerd strategisch HR-beleid. ‘Toekomstlenig!’ Hoe halen we het goede uit de coronatijd?

En dus; hoe ziet úw deel van de puzzel eruit?
• Hoe kunnen we ruimte bieden voor innovatie, ondernemerschap en zelforganisatie?
• Hoe blijf je aantrekkelijk werkgever en kun je antwoord geven op een krappe arbeidsmarkt?
• Hoe omarmen we fundamentele vernieuwing waarbij technologie de driver is?
• Wat vraagt dit vanuit veranderkundig perspectief als we kijken naar bestuurlijk leiderschap in tijden van crisis?
• Welk gedrag en cultuur is nodig om de gewenste beweging te creëren? Wat vraagt dit op bestuursniveau?
• Waar benutten we de verschillende rollen (schoolbestuur, HR, medewerker, docent) in deze transformatie?

Inspirerende visies door o.a. Ingrid Paalman-Dijkinga, Marc Oonk, Mini Schouten, Paul Baan, Irene Koning, Hermen Schotanus Blok, Tjitske Bergsma en Rien Spies.

Deelname met korting & cadeautje!

Kom luisteren naar inspirerende visies, praktijkcases en bezoek workshops, interactieve sessies en de informatiemarkt.

Onder onze communityleden verloten we een GRATIS kaartje: mail de redactie van HR & Communicatie!

Communityleden van HR & Communicatie krijgen €50 korting op de toegangsprijs! Je betaalt slechts € 295,- excl. BTW. Bovendien kun je twee collega’s meenemen met 50% korting! Gebruik de code: MRKHRC

www.hrmenhetonderwijs.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie