Kennismaken, inspireren en netwerken

Onder het genot van een smakelijke lunch in hartje Utrecht, maakten vrijdag 22 januari zes HR-communicatie experts nader kennis met elkaar tijdens een exclusieve VIP coaching onder leiding van Inge Beckers. Inge is gespecialiseerd in HR-communicatie en initiatiefnemer van HR-Communicatie.nl.

Van startende expert tot ondernemer
Toen Inge aan me vroeg om deel te nemen aan de VIP sessie HR-communicatie, dacht ik meteen ja leuk. Later dacht ik, heb ik eigenlijk wel voldoende kennis op het snijvlak van HR en communicatie? Ik heb wel veel ervaring in communicatie en zeker ook interesse en affiniteit met HR maar om me nou een expert te noemen? Ik besloot toch maar te gaan. Het ontmoeten van vakgenoten met welk specialisme dan ook, is altijd een waardevolle ontmoeting en daarnaast sprak de entourage van een lunch in een gezellig restaurantje in Utrecht me ook wel aan.

Het veelzijdige vakgebied HR Communicatie
In een kleine setting met zes personen aan tafel, werd er na een eerste kennismaking, gespard over uiteenlopende onderwerpen. Aan tafel zaten verschillende vakgenoten in verschillende fases van hun carrière. Twee jonge enthousiaste HR-communicatie adviseurs, drie meer ervaren adviseurs en een ondernemer. Het werd een boeiend gesprek waarin verschillende aspecten van het vak HR-communicatie belicht werden. Bijvoorbeeld hoe KPN het aanpakt, het verkennen van online bij het CBS, hoe je ‘hardcore’ HR & Communicatie met elkaar kunt verbinden, wat de visie is voor de toekomst en hoe het (werkgevers)merk hier een grote rol in speelt tot aan de introductie van een community voor langdurige zieken waar bij actief de communicatie tussen zieke werknemers en collega’s op gang gebracht wordt.

Heel boeiend allemaal. Persoonlijk vind ik het kennis delen, de diepte in kunnen gaan met bepaalde onderwerpen en het enthousiasme waarmee iedereen aan tafel zijn of haar ervaringen deelt het meest waardevol. Na deze middag ging ik met een schat aan informatie, nieuwe contacten en een fijn gevoel weer naar huis. Binnenkort weer een nieuwe lunch?

Dit nieuwsbericht is geschreven door Alexandra Myk.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie