HR & Communicatie Community start dialoog over samenwerken

Voor bedrijven en organisaties wordt 2020 een jaar waarbij het aantrekken, motiveren en behouden van medewerkers één van de grootste prioriteiten is. Een nauwe samenwerking tussen de afdelingen HR & Communicatie is hierbij cruciaal.

Ongeveer tien jaar geleden onderzocht Rob Smeets de samenwerking tussen HR- en communicatieprofessionals in Nederland. Rob, destijds student aan de Radboud Universiteit Nijmegen en tevens stagiair bij Ravestein & Zwart, nam een online vragenlijst af onder professionals werkzaam in de vakgebieden HR & Communicatie. Bijna de helft van de respondenten dat de combinatie van HR & Communicatie snel terrein won. Driekwart van de respondenten vond dat ‘HR’ binnen bedrijven en instellingen samen moet werken met ‘Communicatie’. Professionals uit beide vakgebieden stonden open voor (nieuwe) vormen van samenwerking.

Foto: Toa Heftiba, Unsplash

Samenwerking tussen HR & Communicatie kan vast nóg beter!

Sandra Bindi, communitylid bij HR-communicatie.nl: ‘We zijn inmiddels een decennium verder. 2020 wordt een bijzonder jaar. Wordt het, zoals sommige voorspellen, een overgangsjaar naar nieuwe manieren en wegen? Vanuit onze community vonden wij het tijd worden om de balans op te maken. Hoe goed wordt er inmiddels tussen de vakgebieden HR & Communicatie samengewerkt? Welke samenwerking werkt het beste? Wie neemt het voortouw? En als belangrijkste vraag: hoe kunnen we de organisatie, de medewerkers én elkaar door een betere samenwerking daadwerkelijk versterken?’

Eerste HR & Communicatie Dialoog van 2020

Samen met communityleden van de ‘Denktank HR & Communicatie Dialogen’ (link = members only) gaan we dit onderzoeken. Zoals gebruikelijk zetten wij de vraag uit met de dialoogtool van CircleLytics. Wil jij je aansluiten bij dit initiatief en ook vragen gaan uitzetten die jou bezighouden? Word dan snel lid van onze community en meld je aan voor onze dialoog-denktank!

Opbrengst dialoog 2019, kennisthema Draagvlak voor HR & Communicatie

Zo krijg jij een go, met tips en adviezen over draagvlak voor HR- en communicatieprofessionals

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie