Summum 2022: (Ver)binden, of liever dichtbij

Met drie stevige inhoudelijke verhalen staat ons summum dit jaar in het teken van de manier waarop medewerkers verbonden zijn, worden of blijven aan een organisatie:

(Ver)binden, of liever dichtbij 

De grote tekorten aan personeel, de betrokkenheid van medewerkers, hoe je toekomstgericht het gesprek aan gaat en de verschillende manieren van (hybride) werken voor medewerkers. Gerichte aandacht voor medewerker-engagement is juist in deze tijd enorm belangrijk. We gaan voor ons summum op 24 november 2022 drie inspirerende voorbeelden presenteren:

Inzoomen op de intrinsieke en extrinsieke motivaties van medewerkers

In de huidige arbeidsmarkt is het cruciaal voor werkgevers om medewerkers aan te trekken maar ook te behouden. In sommige beroepsgroepen is de uitstroom groter dan ooit en de werkdrukte neemt alleen maar toe. Getalenteerde medewerkers Boeien, Binden en laten Bloeien is dus essentieel voor het succes van bedrijven, maar kan uitdagend zijn. Het is heel belangrijk dat jij weet hoe je jouw medewerkers kunt verbinden aan jouw organisatie.

In deze duo-presentatie zal Céline Lustig, Strategic Werkgeluk Expert bij 2DAYSMOOD, stil staan bij de modellen en motoren van intrinsieke en extrinsieke motivaties van medewerkers en Vincent de Jong, directeur van W3S Digital vertelt hoe ze bij W3S Digital na twee jaar meten, weten, luisteren, aanpassen, implementeren en meebewegen een ontzettend goede eNPS Score bereikten: van -7 naar + 70!

 

Wat gebeurt er als je de mensen in jouw organisatie echt op #1 zet?

Team Rockstars IT doet het, en maakt fundamenteel andere keuzes. Wat dat betekent voor de recruitment en uitstroom, voor de werknemerstevredenheid en de eNPS, voor het verzuim en wellbeing, of voor de ontwikkeling en het werkgeluk van mensen? Samengevat: heel erg veel.

En nu denk je misschien: dat wil ik ook allemaal wel, maar hoe dan?! Dat leggen we jullie heel concreet uit. Tijdens dit summum ‘pellen’ we de Rockstars Methode af. Claudine Hanssen, Recruitment Manager bij Team Rockstars IT en Mariken Kooi van Double-OO vertellen openhartig wat bedrijven hiervan kunnen leren.

*eNPS: Employee Net Promotor Score

 

Future of Work: van tool naar mens

Spaarne Gasthuis zet dialogen in voor een cultuur waarin samenwerking, betrokkenheid en betere besluitvorming hand in hand gaan. Bijvoorbeeld om de ‘patiëntveiligheid’ te verbeteren, over leiderschap, L&D of gewenst gedrag. Met als resultaat uitkomsten waarmee iedereen concreet aan de slag kan. Dat is precies wat de Future of Work betekent!

Maurik Dippel van CircleLytics Dialogues vertelt hoe je ervoor kunt zorgen dat medewerkers open staan voor elkaar en voor verandering. Hoe je draagvlak creëert via online-samenwerking. Zodat medewerkers zich gehoord en gewaardeerd voelen en zich verbinden aan de organisatie omdat hun mening ertoe doet.

 

 

We starten het summum om 13.30 met een inloop met koffie en thee en sluiten de middag af om 17.30 uur met een gezellige borrel. Het summum wordt gehouden in Theatercafé Muze, Groest 33, 1211 CX Hilversum (4 minuten lopen vanaf station Hilversum en een parkeergarage om de hoek).

De boegbeelden Doreen Borneman en Raymond Godding zijn de dagvoorzitters. Deze middag is gratis toegankelijk voor alle HR & Communicatie communityleden en kennispartners. RSVP je deelname bij de Redactie.

Dit summum wil je niet missen!

Ben je nog geen lid van onze community? Bestel je kaartje voor het summum van HR & Communicatie 2022 en dan zien wij je graag op donderdagmiddag 24 november

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie