Eerste boegbeeldenbijeenkomst succesvol!

De eerste bijeenkomst met de HR & Communicatie boegbeelden op 3 juni verliep energiek en enthousiast. Mariken Kooij (Boegbeeld Communicatie & Verandering), Rudie Martens (Boegbeeld Pensioencommunicatie), Esther Flipse (Boegbeeld Arbeidsvoorwaarden-communicatie) en Raymond Godding (Boegbeeld Branding & Engagement) wisselden onder aanvoering van Monique Hendriks, voorzitter van dit Expertpanel, hun kennis en ervaringen uit. Natuurlijk was ook Inge Beckers aanwezig als ‘liaison officer’ richting de HR & Communicatie community. We gingen met goede voornemens voor dit jaar weer huiswaarts. 

Leidraad en thema van de bijeenkomst is natuurlijk ‘Duurzaam werkgeverschap’. Nadat we de verschillende terreinen waarop de boegbeelden actief zijn, hadden verkend, kwamen we erop uit dat we gezamenlijk heel goed zouden kunnen toewerken naar een whitepaper over Duurzaam werkgeverschap, met elk onze eigen insteek daarbij als invalshoek. Dat whitepaper verrijken we met de input uit de online dialoog die we hierover gevoerd hebben.

We gaan onze visies en modellen als basis gebruiken. Denk aan: Appreciative Inquiry, de narratieve en verbindende kracht van storytelling en stappenplannen voor veranderen. We werken als HR & Communicatie Expertpanel toe naar een presentatie van de whitepaper begin november.

Onze focus: kennisuitwisseling en inspiratie delen

Daarnaast was er ook uitwisseling over de wijze waarop we als boegbeelden willen werken en elkaar en de leden van HR & Communicatie willen ontmoeten. Het zal geen verrassing zijn dat inspiratie en kennisuitwisseling daarbij centraal staan. Maar het voornemen is om elkaar (en eventueel delen van de community) minstens eenmaal per kwartaal te ontmoeten. Verder is er gesproken over de mogelijkheid van een ‘Ask me anything’-sessie of dat we samen sessies kunnen organiseren. Ook een expertisejournaal of podcast is ter sprake gekomen als mogelijke middelen waarvan HR-communicatie.nl kan gaan profiteren.

We concludeerden dat we gaan starten met de whitepaper en de voorbereidingen voor een het summum op 18 november en daarvoor elkaar regelmatig gaan ontmoeten. Wordt vervolgd!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie