Ga intern het gesprek aan over diversiteit en inclusiviteit

Met een online dialoog zorg je dat diversiteit en inclusiviteit 100% geborgd wordt. Met 0% concessie. Je kunt immers iedereen uitnodigen die je wil om mee te doen aan de dialoog: teams, afdelingen of de gehele organisatie. De anonimiteit zorgt ervoor dat uitsluitend méningen tellen, in plaats van iemands positie, rol, hobby, huidskleur of geslacht, of wat dan ook. Dwars door de afdeling of organisatie heen. 

Foto: Unsplash

Met de online dialoog tool van CircleLytics kun je maandelijkse of kwartaalsgewijze dialogen beetpakken en oplossen

Dat kunnen onderwerpen zijn die gaan over D&I zelf, zoals hoe open-minded medewerkers zichzelf en elkaar vinden, welke stap gezet kan worden om ons luisterend vermogen te vergroten, etc etc. Het kunnen ook geheel andere onderwerpen zijn, die door de techniek van CircleLytics dialogen D&I bestendig worden georganiseerd.

De moderne, veilige technologie van CircleLytics zorgt dat je online dialogen kunt uitvoeren zonder beperkingen. Beperkingen zijn niet meer van deze tijd. Mensen willen meedoen, willen serieus worden genomen.

Voorbeeldvragen:

Ervaar je dat je dezelfde loopbaankansen hebt als anderen in vergelijkbare situaties in onze organisatie en kun je dat toelichten?
Ervaar je dat anderen dezelfde loopbaankansen hebben als jij en kun je dat toelichten?

De dialoog wordt doorlopen via 2 ronden. De 1e ronde biedt iedereen een gelijke kans, evenveel schrijfruimte en -tijd, om na te denken, meningen te geven en te reageren. De 2e ronde zorgt dat de diversiteit aan meningen uit de 1e ronde, verrijkt worden door anderen, en de meest waardevolle, meest schaarse en minst waardevolle meningen eenvoudig zichtbaar worden.

Voorbeeldvragen:

Wat betekent diversiteit voor jou? Graag je toelichting.
Hoe open-minded beschouw je ons voor nieuwe perspectieven en wat is je verbetertip?

De dialogen zijn schaalbaar, toegankelijk en volledig anoniem

En belangrijk dus: deelnemers reflecteren op elkaars meningen en verrijken deze. Ze ontmoeten dus andere collega’s zonder deze te zien. En dat levert hele bijzondere, mooie, belangrijke, verbindende dialogen op.

Organisaties zoals de Nationale Politie, Fivoor, Reclassering NL, Unilever en ING houden op deze D&I bestendige manier dialogen met 100en tot wel 10.000en mensen over tal van onderwerpen. Deze deelnemers hebben allemaal een gelijke kans om mee te doen, hun mening te geven en andere meningen te verrijken en op te reflecteren in de 2e ronde. De anonimiteit zorgt dat er geen enkele beïnvloeding richting elkaar plaatsvindt. Menselijk én wetenschappelijk beschouwd belangrijk om creativiteit en psychologische veiligheid te borgen.

De schaalbaarheid betekent dat je de dialogen met kleine groepen (vanaf 5) tot aan hele grote groepen van 10.000en kunt uitvoeren. Een team, een afdeling, een business unit of zelfs je hele organisatie. De online dialoog werkt gewoon via internet, de ‘cloud’, en als organisatie hoeft er niets geïnstalleerd te worden. Gewoon inloggen en je kunt je dialoog starten. Deelnemers uitnodigen. Iedereen kan dus meedoen die door jou uitgenodigd wordt.

De online dialoog van CircleLytics is toegankelijk voor iedereen die door jou wordt uitgenodigd

Als deelnemer kun je eenvoudig via een link, een persoonlijke uitnodiging, een SMS, en QR-code meedoen. Deelnemers hoeven dus niets te downloaden, geen account aanmaken, geen koppelingen met allerlei social media. Niets van dat. Elke browser en elk toestel of laptop/PC voldoet. En deelnemers doen mee via 2 ronden die best een paar dagen mogen duren. Geen tijdsdruk dus van een workshop, vergadering of ander soort aanpak waarin het ‘nu bedacht moet worden’.

Tijd voor reflecteren borgt reflectie. Dat borgt nadenken. Dat borgt meedoen. Dat borgt luisteren naar elkaar en elkaars mening verrijken. Dat borgt een ijzersterk resultaat. Dát is toegankelijkheid. Niemands achtergrond, hiërarchie, huidskleur, leeftijd, etc, is van belang. Alleen je mening telt en in de 2e ronde telt wat je vindt van andere meningen.

Maurik Dippel van CircleLytics helpt je graag verder met je dialogen, het ontwerpen van gehele programma’s of jullie D&I strategie en beleid. Neem voor vragen gerust contact op met ons via, contact@circlelytics.com 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie